Onze ambassadrices vertellen je graag meer over hun job en wat werken bij G4S als vrouw nu echt betekent.

Tamimounte Boufsil

Bewakingsagente op de luchthaven – Passengers Control
Ik ben Boufsil Suarez Tamimounte Marie Noëlle. Tami is mijn roepnaam. Ik ben 51 jaar en geboren te Marokko. Ik ben getrouwd en heb kinderen. Ik heb verschillende diploma’s behaald: Maatschappelijk assistent, dansleraar, pedoloog en bewakingsagente op een luchthaven bij G4S. Voor mijn job als bewakingsagent, heb ik gewerkt als maatschappelijk assistent en heb ik zelf danslessen gegeven. Dans is immers een passie van mij. Eén juni 2013 was mijn eerste dag bij G4S. Ik koos voor deze job omdat het een kans was, een garantie van werkzekerheid en vooral een professionele en persoonlijke ontwikkeling betekende. Wat ik erg leuk vond op de luchthaven is dat, ondanks mijn gebrek aan oriëntatie, ik nooit mijn weg heb moeten vragen sinds de dag dat ik begon op de luchthaven. Ik hou van mijn job omwille van het contact met mensen, zowel met passagiers als met de collega’s, omwille van het gevoel van nuttig te zijn ook naast het veiligheidsaspect en omwille van het hebben van een plek in onze samenleving op professioneel vlak. Er zijn ook dingen die ik een beetje minder vind: het feit dat we steeds met verschillende collega’s werken, bijgevolg het ontbreken van contact met andere collega’s en de afstand van de parking tot aan het luchthavengebouw.

Wat de combinatie met mijn gezin betreft, loopt alles goed omdat wij ons leven en onze vrije tijd hebben georganiseerd rond onze beroepen. Onze schema’s eisen een beetje organisatie, maar uiteindelijk loopt alles op rolletjes.

Op 49-jarige leeftijd, was ik werkloos en heb ik gedurende drie maanden hemel en aarde bewogen om professioneel aan de slag te kunnen. Tot de dag waarop ik het geluk aan mijn zijde had en met mijn opleiding tot bewakingsagente startte bij G4S in Asse. Door deze opleiding groeide mijn interesse in de luchthaven en zo ben ik in juni 2013 gestart achter de schermen op de luchthaven als bewakingsagente.

En tot op de dag van vandaag ben ik alle mensen dankbaar die me geholpen hebben om deze onverwachte uitdaging te realiseren. Ik wil graag Sofie en onze Instructors bedanken die werkelijk alles gedaan hebben om ons tijdig klaar te stomen voor de werkvloer.

Silke Maes

Back-up Operational Supervisor op de luchthaven – Passengers Control
Ik ben Silke Maes geboren 24 jaar geleden te Aalst. In mijn vrije tijd speel ik graag tennis en maak ik tijd vrij om te zwemmen. Mijn middelbaar diploma behaalde ik als schoonheidsspecialiste en daarna ben ik nog gaan verder studeren als leerkracht Engels & Zedenleer in Gent. Door de leuke feestjes werden mijn cursussen wat verwaarloosd en heb ik beslist om dat studeren voorlopig toch maar achter mij te laten. Hierna heb ik nog een 2-tal jaar in de horeca gewerkt om uiteindelijk op de site van G4S terecht te komen en een spontane sollicitatie in te dienen. De hierop volgende ochtend kreeg ik telefoon en mocht ik op gesprek gaan, dit was het begin van een carrière die volledig op mijn lijf geschreven is!

De opleiding in Asse bracht al snel een heleboel nieuwe vriendschappen met zich mee en eenmaal op de luchthaven beland, wist ik zeker dat dit een job was waar ik mijn ambities tot een goed recht kon brengen.

In het begin was ik wel wat onwennig door het Franse taalgebruik dat ik niet zo goed beheerste maar al snel werd me duidelijk dat na hoe langer de tijd ik automatisch het Frans goed onder de knie kreeg doordat je vaak Franstalige passagiers hebt en ook Franstalige collega’s die je graag helpen.
Als je sociaal mondig bent, je wilt elke dag iets beleven, nieuwe mensen leren kennen en je bent bereid in te staan voor de veiligheid van de passagiers dan is dit een job waar je met een bevredigd gevoel weer naar huis keert!

Na één jaar heb ik me ontpopt tot Mentor op de luchthaven. Het coachen en je eigen ervaring en kennis delen met andere, nieuwe collega’s is fantastisch om te doen. Ongeveer één jaar later heb ik mijn kans gegrepen om door te groeien tot Teamleader. In deze leidinggevende functie was ik verantwoordelijk voor de goede organisatie van onze bewakingsagenten op de Connector. Daarnaast was ik het aanspreekpunt om bij te springen bij vragen van de passagiers. Ik had de smaak te pakken en sinds december 2016 ben ik Back-up Supervisor. Opnieuw een trapje hoger met meer verantwoordelijkheid om alles in goede banen te leiden. En ik vind het fijn om mijn ambities waar te maken!

Selin Aladag

Bewakingsagente op de luchthaven – Passengers Control
Sinds augustus 2010 werk ik als bewakingsagente op de luchthaven van Zaventem. Elke dag opnieuw kom in contact met andere passagiers waardoor mijn werkdag er telkens anders uitziet. Ik spring met plezier bij op de verschillende posten van Access Control, waar dames nodig zijn om de vrouwelijke werknemers op de luchthaven te controleren. Zo heb ik niet alleen meer variatie in mijn takenpakket, maar tevens een goede band met de collega’s van een andere afdeling op de luchthaven.

Katty Vlayen

Bewakingsagente op de luchthaven – Access Control
Bijna tien jaar werk ik op de luchthaven van Zaventem als bewakingsagente op de afdeling Access Control. Hier kom ik in contact met de verschillende werknemers op de luchthaven. We staan hier niet alleen in voor controle van personen, we voeren ook voertuigcontroles uit voor we deze toegang geven tot tarmac. We werken in een kleiner team, ook in de buitenlucht. Daarnaast hebben we niet steeds een Supervisor op de wachtpost waardoor ik elke dag mijn eigen verantwoordelijkheid draag.

Ouafae Nonuh

Bewakingsagente op de luchthaven – Passengers Control
Ik werk bijna één jaar voor G4S als bewakingsagente op de luchthaven van Zaventem. Via de VDAB ben ik in aanraking gekomen met deze job. De internationale omgeving en multiculturele contacten spraken me meteen aan. Ik kan mijn talenkennis goed toepassen in de praktijk. En ik heb al ervaren dat een ‘feminine touch’ geen kwaad kan bij de vele contacten met de passagiers.